In Velden is op een braakliggend terrein aan de Cuenenstraat, een ventweg van de Rijksweg, een levensloopbestendige bungalow gerealiseerd. Na het eerste gesprek met de opdrachtgevers bleek al snel dat hier een moderne bungalow moest komen.

 

Door de drukte en het lawaai van de Rijksweg heeft de voorgevel een redelijk gesloten karakter kregen. Dankzij een speelse compositie van volumes wordt met het hoge volume en de afwijkende materialisatie de entree benadrukt. De unieke horizontale hoekkozijnen begeleidt de bezoeker naar het hart van de woning, de woonkamer. Door de hoge horizontale kozijnen in de woonkamer ontstaat er een mooi spel van licht en schaduw waardoor de ruimte op ieder moment van de dag anders kan zijn.
De woonkamer staat in open verbinding met de keuken/eetkamer maar dankzij de afwijkende plafondhoogte ervaart men deze als aparte ruimtes. De schakeling van de woonkamer en keuken/eetkamer zorgt er ook voor dat er een hoek ontstaat voor de buitenkamer, deze is zo gepositioneerd zodat men hier optimaal kan genieten van de avondzon. Zowel de woonkamer als de keuken/eetkamer staat dankzij de grote puien in open verbinding met de buitenkamer. De buitenkamer is voorzien van een dak die de grote puien beschermt tegen de hoge zomerzon.