Aan de Rijksweg in Velden is een bungalow uit de jaren ‘60 niet alleen verbouwd maar heeft ook een facelift gekregen waardoor de woning zowel binnen als buiten modern aanvoelt. Dankzij enkele strategische ingrepen heeft de hokkerige plattegrond plaatsgemaakt voor een ruimtelijke indeling waar de keuken, eetkamer en woonkamer in open verbinding staan met elkaar. Door gebruik te maken van de originele contouren van de bungelow zijn de ruimtes zo geplaatst dat ze op zichzelf staan en gezellig/knus aanvoelen.

 

Aan de buitenzijde is het bestaande metselwerk voorzien van een laagje verf, de rode bakstenen plint is donkergrijs en het gele metselwerk is wit gekeimd. De voormalige garage is verbouwd tot keuken waardoor de garagedeur-opening opgevuld is met antraciet metselwerk onder en daarboven een breed kozijn zodat het keukenblok erachter geplaatst kan worden.
Daarnaast is de grote woonkamer pui vervangen voor drie staande kozijnen waartussen nieuw metselwerk is opgetrokken met de antracieten baksteen. De verticale driedeling zorgt voor een meer statige uitstraling en behoudt het gewenste uitzicht op de Rijksweg.    

UITVOERING